Solutii ingenioase pentru amenajarea rapida a unui birou

Exista momente in care ai putea fi nevoit sa iti schimbi adresa biroului din scurt, fara sa prevezi aceasta mutare cu foarte mult timp inainte. Fie ca te muti de pe un santier pe altul sau ca ai gasit un spatiu care trebuia ocupat cat mai repede, nu este cazul sa te ingrijorezi. Chiar daca ai o multime de clienti care iti bat deja la usa, iti poti amenaja biroul in mod corespunzator chiar si fara sa ai foarte mult timp la dispozitie. Iata cum poti sa pornesti de la elementele cele mai importante, pentru ca apoi sa construiesti intregul decor in jurul lor.

 

Asigura-ti conditii optime de munca

Munca de birou poate fi cu adevarat extenuanta, mai ales daca iti lipseste un confort elementar, necesar nu doar pentru calitatea muncii, ci si pentru aceea a vietii. Daca iti petreci multe ore la birou, asigura-te ca beneficiezi pe cat posibil de lumina naturala, cea mai benefica pentru sanatatea ochilor. In lipsa ei, un iluminat electric cat mai corect, cu becuri led care raspandesc o lumina rece, iti ofera mai multa vizibilitate si te ajuta sa te concentrezi mai bine de-a lungul zilei. Exista pe piata numerosi furnizori de astfel de echipamente. Cel mai indicat este sa discuti cu un specialist pentru o dimensionare potrivita a corpurilor de iluminat. 

Mai ales daca mutarea are loc pe timpul verii, un detaliu esential este confortul termic din incapere, a carui lipsa se adauga pe lista factorilor de stres. Un aparat de aer conditionat portabil este solutia ideala in acest caz. Nu necesita montaj, deci nu vei pierde timp cu punerea lui in functiune. Este, se poate spune, plug & play: il cumperi, il bagi in priza si beneficiezi de o temperatura potrivita in incapere. Ai nevoie decat de un sistem de etanseizare pentru a evacua aerul cald printr-o fereastra rabatabila – si acesta, la fel de usor de montat, in cateva minute. Trebuie mentionat si faptul ca cele mai multe modele de aparate de aer conditionat mobile sunt dotate si cu filtru de aer demontabil, pentru eliminarea prafului.

 

Alege mobilier simplu si modular

Sunt sanse mari ca biroul tau sa nu fie tocmai cel mai spatios, dar activitatea ta sa necesite o solutie polivalenta. Cea mai buna optiune in acest sens este un birou care sa nu ocupe mult loc, dar care sa aiba spatii de depozitare inteligent concepute.

Buzunarele laterale pentru rechizite de birou sau pentru dosare, porturile USB sau chiar prizele integrate in structura blatului ori sertarele camuflate abil te ajuta sa beneficiezi de mai multa utilitate de fiecare data cand iti folosesti biroul. Toate acestea, fara timpul si fara efortul de care ai avea nevoie pentru a monta rafturi de perete sau chiar un dulap.

 

Nu irosi banii pe decoratiuni

Desi traim in vremea in care designul biroului trebuie sa vorbeasca in primul rand despre personalitatea celor care lucreaza in el, mai poti astepta pana sa iei o decizie cu privire la decoratiuni. Daca bugetul tau nu este suficient de generos, nu ai face decat sa irosesti sume de bani ce s-ar putea dovedi utile pentru alte operatiuni.

Mai mult, timpul consumat pentru a te decide asupra culorilor, formelor si specificului decoratiunilor te-ar indeparta de la ceea ce este cu adevarat important. Alege, in schimb, sa dai o pata de culoare cu ajutorul unei plante la ghiveci, pe care, probabil, o ai deja acasa. Cu siguranta, vei gasi un moment mai bun pentru a-i da biroului tau o identitate specifica.

 

Alege echipamente wireless si uita de cabluri

Aparatura fara fir nu mai este de mult ceva futurist. De la an la an, electronicele nu devin doar mai inteligente, ci si mai usor de incarcat sau de conectat la reteaua de internet. Profita de acest trend si foloseste o imprimanta multifunctionala conectata la WI-Fi, cu ajutorul careia poti tipari inclusiv fisiere din telefonul mobil.

Alege un videoproiector care se conecteaza la reteaua de internet a biroului, fara necesitatea instalarii sacaitoarelor cabluri de conexiune cu laptopul. Astfel, nu vei mai pierde timp inaintea prezentarilor, pentru a seta echipamentul. Telefoanele de serviciu pot fi alese din gama dispozitivelor cu incarcare wireless, o optiune oferita de tot mai multe marci de pe piata smartphone.

 

Foloseste servicii de cloud in locul dulapului cu bibliorafturi

Daca tot am stabilit ca tehnologia trebuie sa fie parte integranta a vietii profesionale, este cazul sa facem putina ordine si printre acte. Cele mai multe dintre ele pot fi pastrate in format digital, pe un spatiu de stocare virtual.

Oferta serviciilor de cloud computing este foarte diversa, iar abonamentele care iti permit accesul la terabiti intregi de spatiu liber au preturi foarte avantajoase. La toate acestea se adauga si avantajul de a nu folosi un server propriu, care ti-ar ocupa spatiu suplimentar si ar avea un consum considerabil de energie electrica. Serviciile de cloud iti ofera, de asemenea, solutii de protectia a datelor sau back-up pentru datele tale importante, lucruri esentiale in mediul digital in care ne desfasuram activitatea 

 

Indiferent care sunt motivele pentru care amenajarea biroului tau a necesitat un timp mai scurt decat ar fi fost normal, poti avea parte de o experienta placuta, chiar si cu o dotare minima. Pentru a le pastra angajatilor tai nivelul de motivare, poti sa-i iei prin surprindere cu o cafetiera, un scaun cu masaj sau o masa de ping-pong pliabila care sa le stea la dispozitie in permanenta.

Credit foto: Shutterstock