Dezumidificam.ro Author

Cum te ajuta un dezumidificator?

TTK40Umiditatea excesiva poate avea numeroase efecte nedorite asupra sanatatii si asupra obiectelor dintr-o locuinta. Pe de alta parte, in constructii, in industria IT, in industria farmaceutica, in depozitele de marfa, umiditatea poate incetini ritmul de lucru sau poate aduce pagube importante.
Verificarea si controlul umiditatii este un element caruia ar trebui sa ii acordam importanta cuvenita chiar daca nu exista semne evidente de infiltratii sau scurgeri de apa.
In functie de incapere, cauze si gradul de umiditate din aer, se poate apela la cumpararea sau inchirierea unui dezumidificator casnic sau al unui dezumidificator profesional.
Cum te ajuta un dezumidificator?
Un dezumidificator casnic:
  • Readuce umiditatea din aer in parametrii normali. Functionarea acestuia trebuie corelata cu masurarea umiditatii cu ajutorul unui aparat special astfel incat indicele de umiditate sa ajunga sub 60%, ideal fiind intre 45% si 55%;
  • Ajuta la uscarea peretilor, tencuielilor, podelelor astfel incat acestea isi pot pastra timpul tehnologic. O umiditate accentuata duce la degradarea accentuata a acestora.
  • Ajuta la uscarea obiectelor din incapere (mobila, haine) ajutand la impiedicarea deteriorarii acestora. Este indicata folosirea unui dezumidificator mai ales in anotimpul ploios, iarna,spre primavara cand incepe dezghetul sau daca locuinta dumneavoastra se afla in apropierea unei ape. De asemenea, un dezumidificator este util pentru uscarea rapida a obiectelor din casa in cazul unei inundatii sau a infiltratiilor de apa mai ales daca locuinta este racoroasa, acoperita de umbra sau nu exista o ventilatie care sa duca la o uscare rapida.
  • Umiditate in parametri normali insemana un beneficiu major pentru sanatatea familiei sau angajatilor ce lucreaza intr-o cladire. Se evita instalarea mucegaiurilor care pot duce la activarea unor alergii.
  • Dezumidificatorul are si rol de purificare a aerului. Aerul trecut prin acesta este curatat de vaporii de apa in exces, dar si de bacterii, praf, particule care pot fi inhalate si pot fi periculoase pentru sanatate.
Un dezumidificator profesional este foarte util:
  • In constructii pentru reducerea timpului necesar pentru uscarea zidariei; pentru desfasurarea activitatii pe timp de iarna sau in sezonul ploios; pentrVisual-TTK350Su realizarea de lucrari in subsoluri sau incinte care nu se pot usca in mod natural.
  • In logistica, pentru pastrarea depozitelor in parametrii normali de umiditate care sa nu duca la alterarea marfurilor.
  • Pentru crame care au nevoie de un anumit grad de umiditate.
  • Pentru biblioteci sau alte depozite de arhive unde o umiditate peste limita normala ar duce la deteriorarea rapida a cartilor, manuscriselor, hartilor, documentelor existente.
  • In orice birou sau companie unde apar incidente legate de infiltratii, accidente sau alte situatii care pot afecta sanatatea angajatilor.

Pentru pret dezumidificator casnic sau profesional accesati magazinul nostru online www.alecoair.ro .