3 aspecte vitale de luat in considerare pentru a construi in timp scurt o casa

Mutarea intr-o casa noua nu e deloc usoara cand ne dorim sa construim noi insine casa si nu o cumparam gata facuta, motiv pentru care multe persoane aleg locuinte deja construite, cu materiale despre care nu au prea multe informatii. Totusi, este limpede ca o casa construita de noi insine de la zero vine la pachet cu o multime de avantaje – controlul materialelor sau posibilitatea de a face compartimentarea cum ne dorim – iar daca luam in calcul cateva aspecte care ar putea reduce timpul de constructie, vom gasi numai avantaje.

           1. Casele de tip american se construiesc cel mai repede

In tara noastra se foloseste de obicei caramida, fiind considerata mai trainica, in vreme ce casele americane sunt construite pe structuri usoare – metalice sau de lemn – fapt ce reduce enorm timpul dedicat constructiei. Modelul caselor americane devine tot mai popular si la noi in tara tocmai pentru ca acestea sunt mai usor de construit.

Casele americane, cele modulare sau cele din prefabricate sunt, cu siguranta, variante de luat in considerare, daca ne dorim sa ne mutam cat mai repede in casa noua.  De altfel, acestea sunt si mai avantajoase cand vine vorba despre buget, astfel incat tot mai multe persoane opteaza pentru astfel de locuinte. Desigur, acestea nu sunt la fel de durabile precum constructiile din caramida, insa asta nu inseamna ca nu vor rezista cateva decenii bune. Daca iti doresti o casa usor de construit si care sa nu necesite un buget foarte mare, aceste modele de case sunt in mod cert optiuni care merita luate in calcul

           2. Uscarea mai rapida reduce radical timpul de asteptare dintre procese

Un alt aspect pe care trebuie sa-l avem in vedere si de care depinde in mare masura timpul de lucru este cel legat de uscarea constructiilor. In unele cazuri uscarea materialelor dureaza cateva zile bune, iar constructia este sistata total. Daca sapa nu este uscata complet, de pilda, si se trece prea devreme la urmatoarea etapa de constructie, exista o multime de riscuri legate – aparitia mucegaiului, a crapaturilor la nivelul peretilor, dar si alte probleme ce deriva dintr-o aderenta slaba a adezivilor utilizati in urmatoarele etape de lucru.

Nu putem sari acest pas atat de important in constructii, insa il putem grabi cu ajutorul unor dezumidificatoare profesionale, care grabesc procesul de uscare si permit trecerea la urmatoarea etapa intr-un timp mult mai scurt. Dezumidificatoarele profesionale sunt utilizate atat in lucrari de amploare, cele realizate de dezvoltatori imobiliari, dar pot fi utilizate si la lucrari mai mici, precum o casa.

           3. Documentarea temeinica in legatura cu materialele si mana de lucru, printre cele mai importante aspecte daca vrei sa construiesti repede si bine

Constructia unei case trebuie tratata cu maximum de implicare si de seriozitate, astfel incat inainte sa bati palma cu meseriasii care se vor ocupa de ridicarea locuintei tale, merita sa te documentezi temeinic inainte. Cauta cat mai multe informatii despre materiale si solicita un portofoliu de lucrari de la companiile pe care le ai in vedere pentru constructie.

O firma cu experienta, ce are la activ mai multe constructii, este mereu o alegere buna, chiar daca uneori implica si un cost mai mare. Nu uita de incheierea unui contract inainte de inceperea lucrarilor – in contract ar trebui mentionate mai multe aspecte ce tin de calitatea lucrarii, inclusiv data predarii acesteia.  

In final, nu uita ca cel mai important lucru este calitate lucrarii. Abia apoi e cazul sa te gandesti la timpul de lucru – este mai bine sa dedici o luna in plus documentarii decat sa te muti mai repede in casa noua si sa te confrunti cu tot felul de probleme ulterior.

Sursa foto: Shutterstock